Objavljujemo brojne reakcije na prijedlog driftera iz Cazina

Drifter

Nakon objave videa i brojnih članaka o driftanju (divljanju) mladog vozača u centru Cazina, brojni čitaoci su komentarisali prijedlog Nurije Majetića za rješenje problema divljanja vozača po gradu.

Novinar našeg portala je obavio razgovor sa Majetićem koji je iznio prijedlog rješenja problema zbog kojeg postaje sve popularniji na društvenim mrežama, ali i izvan njih.

Naime, njegov prijedlog načelniku, odnosno vlastima, je da se obezbjedi mjesto gdje bi se izgradila staza za driftanje kako bi se mogao oformiti klub, a time i privući veći broj vozača iz neposredne okoline, ali i iz regije sa kojima je u kontaktu.

Ovakav članak izazvao je mnogobrojne komentare, od onih da to treba podržati, do onih koji maksimalno osuđuju takav čin. Bilo je čak i onih koji su u kontekstu ovakvih dešavanja pominjali i bivšu miliciju i na koji način bi ona rješila navedeni problem.

Komentari se kreću u rasponu od maksimalno ozbiljnih do onih komičnih.

Svakako da nam je stalo do glasa naroda koji se najbolje može čuti upravo na ovakav način.

Bitno je napomenuti da je sigurnost građana najvažnija i da se zakonski i drugi propisi moraju poštivati u skladu s duhom i slovom tog istog zakona, jednakog za sve, tako bi bar trebalo biti. To je ipak na nadležnim zakonodavnim i izvršnim vlastima i njihovim policijskim agencijama.

Neke od komentara možete pročitati na fotografijama koje prilažemo uz tekst.

Foto: Cazin.net