Oblačno sa snijegom i u narednim danima

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. U zapadnim i sjeverozapadnim područjima sa susnježicom i snijegom, te ponegdje u planinskim dijelovima centralne Bosne.

U Hercegovini sa kišom. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Poslije podne, padavine će oslabiti i postupno prestati. U centralnim i istočnim područjima Bosne djelimično razvedravanje, kako prenosi Hayat. 

Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera, a u Hercegovini umjeren na momente i pojačan južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od -5 do 0, na jugu od 3 do 6, a najviša dnevna od -1 do 5, na jugu od 5 do 9 stepeni. 

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U jutranjim satima moguće je provijavanje slabog snijega. Tokom dana bez padavina i smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko -2, a najviša dnevna oko 4 stepena. 

U četvrtak će u Bosni  biti pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. U većem dijelu Bosne se očekuje snijeg. Padavine slabog do umjerenog intenziteta. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu od 1 do 5, a najviša dnevna od -2 do 4, na jugu od 6 do 10 stepeni.

Pretežno oblačno vrijeme očekuje nas u petak. U Bosni se očekuje snijeg, a u Hercegovini povremena i slaba kiša. U višim područjima Hercegovine sa susnježicom i snijegom. Očekivana visina novog snježnog pokrivača od 5 do 15, lokalno do 20 cm. Jutarnja temperature od -6 do 0, na jugu od 1 do 5, a najviša dnevna od -4 do 1, na jugu od 3 do 6 stepeni.

U subotu pretežno oblačno vrijeme. U jutarnim satima u Bosni sa susnježicom i slabim snijegom. U Hercegovini bez padavina. Jutarnja temperature od -7 do -2, na jugu od 1 do 5, a najviša dnevna od -5 do 0, na jugu do 5 stepeni.