Obostrana upala pluća i gastritis: Novi detalji o zdravstvenom stanju Milorada Dodika

Dodik
Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić je naveo da su ljekari UKC-a u svakodnevnoj komunikaciji sa ljekarima iz Srbije i inostranstva, te da imaju usaglašene stavova o terapiji koju prima Dodik

 

Zdravstveno stanje srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika je stabilno, on se osjeća bolje i pod stalnim je nadzorom ljekara, izjavio je generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vlado Đajić.

Đajić je podsjetio da je Dodik u UKC-u hospitalizovan prije pet dana zbog bolova u želucu, mučnice, malaksalosti i otežanog disanja.

-Nakon pretraga, utvrđeno je da Dodik ima obostranu upalu pluća, gastritis, a pozitivan je bio i treći test na virus korona, rekao je Đajić novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, konzilijum ljekara koju brinu o zdravstvenom stanju srpskog člana Predsjedništva BiH zasijeda svakodnevno.

-Konzilijum je zasjedao i danas, a prisustvovao mu je i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, napomenuo je Đajić.

Đajić je naveo da su ljekari UKC-a u svakodnevnoj komunikaciji sa ljekarima iz Srbije i inostranstva, te da imaju usaglašene stavova o terapiji koju prima Dodik.

Ono što je posebno važno, kaže Đajić, jeste da Dodik prima terapiju koju bi primao bilo gdje u svijetu.

-Moram da prenesem Dodikove pozdrave i zahvalnost svima koji su se raspitivali za njegovo zdravstveno stanje, uz obećanje da će dobiti ovu bitku kao što je dobio mnoge do sada, ali i one koje mu prethode u budućnosti, rekao je Đajić.