Prekinuto glasanje u Ostojićevu

Član biračkog odbora nije dozvolio posmatraču da uloži prigovor, što je dovelo do verbalnog razračunavanja i prekida glasanja.

Zbog incidenta na glasačkom mjestu u semberskom selu Ostojićevo oko deset sati prije podne prekinuto je glasanje. Glasanje je bilo prekinuto puna tri sata i nastavljeno je oko 13 sati. 

Žiko Krunić, predsjednik gradske izborne komisije Bijeljina, izjavio je da je glasanje prekinuto zbog verbalnog sukoba člana biračkog odbora i posmatrača. Član biračkog odbora nije dozvolio posmatraču da uloži prigovor, što je dovelo do verbalnog razračunavanja i prekida glasanja. Kompletan birački odbor je zamijenjen novim i glasanje će biti produženo za onoliko vremena koliko je trajao i prekid.

Na glasačkom mjestu u Ostojićevu zatekli smo veći broj okupljenih građana ispred Doma kulture, gdje se nalazi i glasačko mjesto. Ispred Doma kulture bili su i pripadnici Policijske uprave Bijeljina, a ovo glasačko mjesto posjetio je i predsjednik Gradske izborne komisije Žiko Krunić da bi ponovo organizirao nastavak glasanja. 

Saznali smo da je na glasačkom spisku u Ostojićevu oko 465 glasača te da veliki broj mještana i ne živi u ovom selu, već povremeno dolazi u posjetu selu, a mnogi su došli i na dan izbora da obave glasanje.