Od hobija do biznisa: Melita iz Cazina svojim dekoracijama učinit će svaki događaj još posebnijim

Jedinstveni, originalni i rukom izrađeni pokloni i ukrasi koji će vaše najvažnije dane u životu, ali i dom učiniti još posebnijim nose najveću vrijednost.

Upravo s jednom handmade kreativom sa završenom informatičkom školom ćemo vas u nastavku upoznati. Naime, Melita Hamulić iz Cazina posjeduje veliki talent za umjetnost, odnosno izradu dekoracija. Nezaposlena je oko četiri godine, a pored muža i sinčića od 2,5 godine izrada dekoracija je ono što ju čini sretnom.

Njena kreativna priča započela je prije oko pola godine, a za Cazin.NET je otkrila da već iza sebe ima mnogo zadovoljnih kupaca i pohvala za ono što je počelo kao hobi.

- "Počela sam iz hobija praviti cvjetove i tako se rodila ideja o svadbenim i rođendanskim dekoracijama. S vremenom sam proširila asortiman pa sad u ponudi imam svadbene ramove za slikanje, asesoare za djevojačku večer, a odnedavno i dekoracije za kuću", ističe Melita.

Materijale kupuje sama, a proizvode pravi prema željama kupaca tako da njihove želje doslovno pretvara u stvarnost. Na naše pitanje uspije li se, nakon kupovine materijala i svega ostalog što je potrebno, i nešto zaraditi, Melita nam otkriva da je zadovoljna zaradom, ali da joj je drago što je pronašla nešto što joj ide i čime svoje vrijeme kreativno ispunjava.

Trenutno sve stiže sama, uživa u onome što radi i otkriva nam kako njen hobi polako prerasta u pravi, mali biznis. Cijena njenih proizvoda zavisi od veličine dekoracije i utrošenog materijala, a više njenih radova, a i zadovoljnih klijenata možete pogledati na Facebook profilu Dekoracije Melita ili na istoimenom profilu na Instagramu

Ova supruga, majka i očito velika handmade kreativka za sada ne planira ići iz svog grada i države već je pronašla način da sama nešto zaradi. Kaže da se sve može kad se hoće uz malo volje i truda, pa i ostvariti one snove koji nam se često čine nemogućim za dosegnuti.