Odjel za brak i porodicu Medžlisa IZ Bihać: 1050 zaštitnih maski uručeno Domu zdravlja Bihać

Maske
U organizaciji Odjela za brak i porodicu Medžlisa IZ Bihać sašiveno je 1170 maski.

Danas je od toga 1050 bijelih maski različitih veličina donirano Domu zdravlja Bihać. Donaciju je ispred odjela uručila mr. Zineta Horozović, koordinator Odjela za brak i porodicu Medžlisa IZ Bihać, a koordinatoricu odjela je primila direktorica Doma zdravlja dr. Jasminka Ljubijankić.


Odjel za brak i porodicu Medžlisa IZ Bihać: 1050 zaštitnih maski uručeno Domu zdravlja Bihać

Direktorica Ljubijankić se zahvalila za podršku i trud volonterki Odjela za brak i porodicu Medžlisa IZ Bihać i istakla da će ova donacija biti vrlo značajna za zaposlenike Doma zdravlja Bihać, koji su svakodnevno izloženi brojnim opasnostima s obzirom da spadaju u sektor primarne zdravstvene zaštite kojima se pacijenti obraćaju na samom početku bilo koje bolesti. Sa druge strane, donacije i drugi vidovi pomoći su uglavnom usmjereni na više nivoe zdravstvene zaštite.

Koordinatorica Odjela za brak i porodicu se zahvalila direktorici i svim zdravstvenim radnicima na velikom doprinosu kojeg daju medicinski radnici u suzbijanju koronavirusa. Ona se zahvalila i svim ženama koje su uzeli učešće u ovom projektu.

"Materijal za maske obezbijedila je Ženska edukativna organizacija Iskre a učešće u šivanju su uzele Emina Prošić, Sebira Nadarević, Ismeta Seferagić, Mevlida Nuhagić, Vasva Vidinlić i Ines Žerić. Ovom prilikom se ispred Odjela zahvaljujemo vrijednim volonterkama za bezuvjetnu podršku, izdvojeno vrijeme i vrijedan rad tokom proteklih dana. Također, svoju zahvalnost dugujemo posrednici u ovoj aktivnost između Doma zdravlja i Odjela bila je dipl. med.sestra Adaleta Ćehić, koordinatorica za kvalitet Doma zdravlja Bihać" - istakla je mr. Horozović.

 

Image
Maske