Odjel za droge uhapsio dilerku: Osim marihuane i spida kod nje pronašli i lude gljive

,
Izvršen i pretres stana 31- gtodišnjakinje

 

U ulici Envera Šehovića, općina Novo Sarajevo, sinoć su u 20:45 sati, pripadnici  Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga, Sektora kriminalističke policije-Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo izvršili su pretres E. H. (31), rođena  u Tešnju, nastanjena u Sarajevu. 

- Tom prilikom kod iste su pronađene i oduzete 2 PVC kesice sa suhom materijom koja asocira na opojnu drogu “lude gljive”, oko 23 grama materije koja asocira na opojnu drogu spid, jedan paketić sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu i mobilni telefon. O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a E.H. je lišena slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 238. stav 1. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga) i predata u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo- saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo  

Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres stana koji koristi E.H. u ulici Žrtava fašizma, općina Novi Grad Sarajevo. Tom prilikom je pronađeno i oduzeto sljedeće: jedan paketić sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu, 10 tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu ekstazi i digitalna vaga. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem.

 

Foto: Ilustracija