Odličan odziv za učešće na bosanskokrupskoj Una regati,za sada 110 prijavljenih

.
Nakon što je iz Općine Bosanska Krupa najavljeno da ove godine po prvi put idemo u organizaciju 1.Bosanskokrupske Una regate pa do danas zvanično je učešće prijavilo 110 osoba, a s obzirom da prijave stižu svaki dan bio je to signal organizatoru da poveća kapacitete logistike koja je neophodna za organizaciju jednog ovakvog dogadjaja

Regata je planirana za 17.juli i gotovo svakodnevno se radi na pripremama, čišćenju i proširenju pristupa u Grmuši, jer će regata kretati od mosta u Grmuši, zatim osiguranja prevoza učesnika, čamaca, takodje neophodno je izvršiti i sve pripreme oko bezbjednosti učesnika regate na vodi, hranu isl. U organizaciju će biti uključeni svi, od rafting agencija, civilne zaštite, vatrogasnih jedinica, medicinskog osoblja , policije itd.

Prijave isključivo preko JU“Centar za kulturu,obrazovanje i informisanje“

Bosanskokrupska Una regata kreće od mosta u Grmuši do drvenih mostova u centru grada. Prijaviti se možete do 12.jula do 15 sati. Ono na što se posebno skreće pažnja jesu prijave. Problem se pojavio kod duplanju prijava. Dakle, treba istaći da je validna samo ona prijava koja je izvršena putem JU“Centra za kulturu ,obrazovanje i informisanje“ i to na način da uplatite kotizaciju od 10 KM u bilo kojoj banci ili na blagajni JU “Centar za kulturu obrazovanje i informisanje” Bosanska Krupa svakim radnim danom od 9 do 15 sati, s tim da ako ste uplatili u banci OBAVEZNO uplatnicu donesete u prostorije Centra za kulturu u protivnom niste registrovani.

Cilj regate je učešće svih građana u regati koji do sad nisu imali prilike da učeštvuju ali isto tako i svih ljubitelja prirode, dobre atmosfere i očuvanja okoliša.Ova prva Una regata trajaće jedan dan. U jutarnjim satima bi organizator za sve učesnike organizovao prevoz na start regate koji bi bio u blizini Grmuškog mosta. Cilj regate je Bosanska Krupa gdje bi doček bio uz hranu i bosanskokrupsku grupu „Linija života“. Pokrovitelj manifestacije i organizator je Općina Bosanska Krupa uz podršku JU “Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje” Bosanska Krupa kao i Sportskog saveza, a vrijedi napomenuti i da su partneri i sve rafting agencije iz Bosanske Krupe. Još jednom napominjemo prijave traju do 12. jula do 15 sati kada će biti objavljen i detaljan program manifestacije.