Odlična vijest za žene s većom guzom, evo zašto je to korisno

žena
Stanice masti sa stražnjice i bedara beba dobiva dojenjem. Ta područja na ženskom tijelu ponašaju se kao svojevrsna rezerva vitalnih hranjivih tvari

 

Masti iz ženske guze i bedara važne su za razvoj mozga novorođenčadi, tvrde znanstvenici s američkog Sveučilišta Pittsburgh.

Te stanice masti beba dobiva dojenjem, a stručnjaci objašnjavaju kako se stražnjica ponaša kao rezerva vitalnih hranjivih tvari.

- Masnoća s tih područja je ključna za bebin mozak - kaže prof. Will Lassek sa Sveučilišta Pittsburgh. Dodao je i kako to objašnjava zašto žene teško izgube kilograme upravo na tom području. 

- Potrebno je jako puno masnih stanica da bi se izgradio živčani sustav, a masti s tih područja obogaćene su dokozaheksaenskom kiselinom (DHA) koja je važna komponenta ljudskog mozga - istaknuo je Lassek koji je o tome napisao i knjigu 'Why Woman Need Fat'.

Objašnjava kako smatraju da su žene razvile sposobnost nakupljanja masti na točno tim dijelovima kako bi jednog dana bile spremne za bebu. Tijekom trudnoće te se stanice pokrenu tako da se za bebu izvlači ono najhranjivije.