Određen pritvor ginekologu osumnjičenom za akušersko nasilje

,

Ginekologu iz Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici osumnjičenom za akušersko nasilje nad porodiljom u toj bolnici 12. januara jučer je određen pritvor, potvrđeno je Tanjugu u Višem javnom tužilaštvu (VJT) u Sremskoj Mitrovici.

U VJT u Sremskoj Mitrovici je, kako je potvrđeno Tanjugu, priveden M.M. ljekar specijalista ginekologije i akušerstva u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, zbog krivičnog djela Teško djelo protiv zdravlja ljudi iz 259. st. 2. u v. sa čl. 251. st. 1. KZ, jer postoje osnovi sumnje da je izvršio ovo krivično djelo 12. januara u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, potvrđeno je Tanjugu u VJT u Sremskoj Mitrovici.

Osumnjičeni je salušan, nakon čega je mu je sud, po prijedlogu tužilaštva, odredio pritvor po čl. 211 stav 1, tačke 2, 3 i 4 Zakonika o krivičnom postupku – zbog opasnosti od ometanja postupka uticajem na svjedoke, opasnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo i zbog uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici nastavlja istragu u ovom predmetu. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici uhapsili su u petak M.M. (45), ljekara Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo teška djela protiv zdravlja ljudi.

Marica Mihajlović, porodilja iz Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici prethodno je na Facebook objavila da je M.M. odgovoran za smrt njene bebe. Ona je u objavi, između ostalog, navela da joj je ljekar tokom porođaja nanio fizičke povrede, da joj je prijetio i vrijeđao je “na nacionalnoj osnovi”.