Određen pritvor trostrukom ubici Narcisu Mekiću

Sudija Kantonalnog suda u Novom Travniku odredio je jednomjesečni pritvor Bugojancu Narcisu Mekiću, koji se tereti za pljačku i ubistvo starice Ankice Krstanović (75) iz bugojanskog naselja Jaklić III, kao i za ubistva dvojice prijatelja, Denisa Seferovića (24) i Muhameda Meškina (23), s kojima je počinio pljačku.

Na vidjelo izlaze novi detalji iz istrage, pa tako nezvanično saznajemo da je policija, osim krvave odjeće i dva noža kojima su počinjena ubistva, pronašla i krvavi čekić. Također, policajci smatraju da Mekić nije zapalio kuću u ulici Kovačuša odmah nakon ubistva prijatelja, nego je to učinio naknadno, jutro nakon zločina, kako bi prikrio tragove. Nakon što je prijatelje izbo nožem, hodao je uokolo Bugojnom, čak se u kući jednog prijatelja presvukao. Policija je najprije pronašla ugljenisana tijela mladića u požaru, a nakon toga i tijelo Ankice Krstanović. Mekić je uhvaćen u opsežnoj policijskoj akciji.  

Mekić se tereti da je zajedno s dvojicom prijatelja nakon pijanke na kojoj su miješali rakiju, pivo, viski i drogu, najprije provalio u kuću nesretne starice, gdje su se Mekić i Seferović nožem iživljavali na nesretnoj ženi, koju su potom ubili i opljačkali. Nakon dolaska u kuću u ulici Kovačuša i svađe prilikom podjele plijena, Mekić je drugim nožem ubio Meškina i zapalio kuću, dok je Seferović umro od trovanja dimom, potom i izgorio. Obdukcija sva tri tijela bit će obavljena na odjelu patologije bolnice u Tuzli.