Određen pritvor Turčinu Caneru Taylanu osumnjičenom za dvostruko ubistvo u Zenici

.
Kantonalni sud u Zenici odredio je jednomjesečni pritvor za državljanina Turske Canera Taylana koji se sumnjiči za dvostruko ubistvo Zeničana.

Iz Kantonalnog suda  danas su potvrdili da je danas donijeto riješenje o određivanju jednomjesečnog pritvora za Canera Taylana koji se računa od 14. januara te će trajati do 14. februara.

 

Taylan se sumnjiči da je ubio dvojicu Zeničana, koji su se bavili razmjenom deviza, te od njih otuđio za sada nepoznat iznos novca. Prema nezvaničnim informacijama Taylan je navodno planirao razmjenu 55.000 eura, zbog čega su dvojica Zeničana došli na dogovoreno mjestu gdje su njihova tijela pronađena.

 

Osumnjičeni je navodno bio u velikim dugovima zbog kockanja te je ovakav način dolaska do novca trebao biti "spas" za njegove probleme.

 

Međutim, nakon nepunih 28 sati od događaja, nakon čega se udaljio s mjesta ubistva, prvo su pripadnici MUP-a Srednjobosanskog kantona pronašli kombi kojim je pobjegao, nakon čega je i uhapšen na lokalitetu Općine Busovača i sproveden u PS Busovača, a zatim i u Zenicu.

Izvor: