Određen pritvor za Adu Balijagića, osumnjičenog za pokušaj ubistva

U toku su istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja

Kantonalni sud u Tuzli je Adi Balijagiću (33), na prijedlog Tužilaštva TK, odredio mjeru jednomjesečnog pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva.

- On je osumnjičen da je u ranim jutarnjim satima 9. septembra 2018. godine, nakon kraće verbalne prepirke s jednom osobom iz Banovića, svojim automobilom BMW tu osobu udario i nanio joj veći broj povreda – navodi Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

Verbalnu prepirku Balijagić i mladić iz Banovića imali su u ugostiteljskom objektu, u hotelu "Tuzla". Balijagić je izašao napolje i sačekao ga u svom u vozilu u blizini Filozofskog fakulteta i Gradske uprave u Tuzli.

- Kada je oštećeni s prijateljem izašao iz ugostiteljskog objekta, Balijagić je automobilom nasrnuo na njega, udario ga prednjim dijelom vozila u lijevu nogu i odbacio ga na beton. Tako mu je nanio povrede na nogama, a od udarca i pada na beton ova osoba je dobila i povrede glave, lica, vrata, grudnog koša i ruku – navodi Arnautović.

Nakon toga se Balijagić vratio i prijetio mladiću da će ga ubiti, a u jutarnjim satima službenici MUP-a TK su ga uhapsili. Nakon obavljene kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predat je u nadležnost Tužilaštva.