Održan još jedan “Rotary kanjon 2018”

– Turistička sezona na Uni otvorena je na najljepši način u donjem dijelu njenog toka u grmuškom kanjonu. Ljubitelji prirode, šetači, biciklisti, trkači i maratonci susreli su se na četvrtoj po redu Manifestaciji „Rotary kanjon 2018“ i uživali u jedinstvenim ljepotama na Uni od Srbljana do Bosanske Krupe. I ovogodišnja je manifestacija potvrdila da postaje brend, ali i turistički proizvod, te je ponovo upućen zahtjev da se ovaj dio kanjona proglasi zaštićenom zonom.

BIHAĆ / BOSANSKA KRUPA, 12. maja – Prijatelji prirode i smaragdne ljepotice Une uživali su danas na četvrtom „Rotary kanjonu 2018“- najljepšem načinu otvaranja turističke sezone na Uni i Nacionalnom parku.

Šetači, biciklisti, trkači, maratonci – sve je spremno ispred Turističkog centra „Sedra“ za još jedno, kako su kazali, uživanje u ljepotama i vrijednostima, koje je Una u ovom donjem dijelu svoga toka i danas pokazala.

A na svakom kilometru do Bosanske Krupe, vijugavom cestom i kanjonom koja prati brzake Une, potvrda izdašnosti prirode i vrijednosti. I uvjeravanja svih – šetača, biciklista, najmlađih.

Ovaj je četvrti „Grmuški kanjon“ potvrdio da postaje brend prerastajući u turistički proizvod. Otud i poziv za uvrštavanje u turističku ponudu Bosanske Krupe, ali i uz Unu i Nacionalnog parka „Plitvice“. Dovoljno za turistički život i konačno uvrštavanje u zaštićenu zonu i donjeg toka i kanjona.