Održan Prvi sastanak imama u Bosanskoj Krupi - želimo se više približiti džematlijama i javnosti

sdsdds

 

Glavni imam u Bosanskoj Krupi Muhamed ef. Begić danas u prostorijama medžlisa upriličio prvi sastanak imam.

Danas je u medžlisu IZ Bosanska Krupa, održan sastanak imama, kojim je predsjedavao novoimenovani glavni imam Muhamed ef. Begić.

Na sastanku je bilo govora o mektebskoj pouci, organizaciji mekteba (mektebski raspored), kao i o mektebskom takmičenju koje treba da se organizira u martu.

Drugi dio sastanka je bio posvećen mjesecu Ramazanu, odnosno, blagovremenim pripremama za aktivnosti koje će uslijediti u ovom mjesecu.

Poseban akcent je stavljen na ramazanski program na radio Bosanska Krupa, kojeg će voditi imami, ali i gostovati imami iz džemata, sa prilikom da predstave javnosti, građanima, svoje aktivnosti, svoj džemat, odnosno kažu nešto više o svom džematu i stanju vjerskog života.

Tako ćemo se svi približiti džematlijama na području cjelog medžlisa, odnosno biti otvoreni i bliski javnosti u svemu što kao imami radimo.

Smatram to veoma bitnim, i također kod vjernika je potrebno razvijati svijest, da PREDIFTARSKI PROGRAM, prate na frkvenciji 97.5 Mhz, ili na radio kanalima u MojaTV, jednostavno gradimo naviku, da se družimo sa lokalnom radio stanicom, našim imamima, upoznajemo jedni druge, i naše džemate, a mubarek Ramazan je zaista idealna prilika za to...istakao je glavni imam.

Nadamo se inšallah da ćemo dočekati u zdravlju našeg dragog gosta, mubarek Ramazana, i okoristiti se njegovim blagodatima- poručili su iz Medžlisa IZ Bosanska Krupa.