Održana 2. sesija programa "Novi lideri Unsko-sanskog kantona"

asd
U sklopu programa "Novi lideri Unsko-sanskog kantona" danas je održana 2. sesija na temu „Turizam i zaštita okoliša“.

Prva prezentacija je održana u Resursnom centru za vode i okoliš "Una Consulting", a održali su je Sandi Zulić, direktor Resursnog centra, i Vesna Muslić, predsjednica “Aquasan mreže u BiH”, koji su predstavili ovu organizaciju i polaznike pobliže upoznali s njenim poslovanjem. 

Polaznici su imali priliku doznati kako se pripremaju i implementiraju projekti iz oblasti voda i okoliša, te su prenesena dragocjena iskustva, znanja i dobre prakse u ovoj oblasti.

Prezentacija Nacionalnog parka Una je održana u Privrednoj komori USK, a održao ju je direktor Amarildo Mulić. Pored predstavljanja brojnih projekata, polaznici su dobili i informacije o dosadašnjem radu i postignućima, te budućim planovima ove institucije.
Podsjetimo, program organizira Privredna komora Unsko-sanskog kantona u suradnji s Kongresom Bošnjaka Sjeverne Amerike i Privrednom komorom Naples Florida iz Sjedinjenih Američkih Država, a podržava USAID projekt

"Diaspora Invest".

Polaznici programa će se u pet dnevnih sesija upoznati s organizacijom, poslovanjem i funkcioniranjem institucija, te će im biti predstavljeni projekti i mogućnosti suradnje. Glavni cilj programa je uspostavljanje jake lokalne mreže između svih učesnika programa i ostvarivanje suradnje za dobrobit cijele zajednice.

Sljedeća sesija se održava u utorak, 22. 06. 2021. godine na temu "Kultura i umjetnost" a predstavit će se JU Kulturni centar Bihać i JU Muzej USK.