Održana prva Cazinska regata: Uz zabavu i druženje izražena podrška ekološkom i sportskom turizmu

c

Nakon ranijih pokušaja, ove godine održana je i Prva cazinska regata. Udruženje za podršku i razvoj ekološkog i sportskog turizma uz podršku Grada Cazina, Centra za kulturu i Sportskog saveza organiziralo je jednodnevnu regatu na koji se prijavilo oko 100 učesnika. Uz dobru zabavu i druženje, želja je da ovo bude tradicija koja će svake godine privlačiti što veći broj građana…
CAZIN, 12. avgusta – Nakon održanih regata na Sani i Uni, zbog kojih su u Ključu, Bihaću i Bosanskoj Krupi boravili i brojni turisti i Grad Cazin odlučio je iskoristiti lijepo vrijeme i organizirati Prvu cazinsku regatu. Bila je to prilika da se iskoristi i dolazak brojnih sugrađana iz dijaspore za organizaciju jednog sportskog druženja i raftinga na rijeci Uni.

Uz skromnu kotizaciju mnogi ljubitelji prirode i dobre atmosfere rado su se odazvali na poziv za učešće. Tako su na današnjoj regati sudjelovali su i timovi nekoliko cazinskih poduzeća te Policijske stanice ovog grada. Nakon prelijepih i nezaboravnih utisaka koje su učesnici regate ponijeli danas iz Cazina vjerujemo da će organizatori sličan događaj pripremiti i idućeg ljeta.