Održana prva online aktivnost Lokalnog tima Velika Kladuša, pod nazivom 'Život jednog tinejdžera'

Asocijacija
Asocijacija Srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini, tačnije Lokalni tim Velika Kladuša je sinoć organizovao prvu online aktivnost pod nazivom 'Život jednog tinejdžera', putem ZOOM platforme.

Cilj ove online aktivnosti je bio da članovi Lokalnog tima porazgovaraju sa srednjoškolcima o problemima i temama koje su naveli putem anonimne ankete. A isto tako u cilju je bilo i to da se pronađe i rješenje za navedeni problem.

Također bitno je spomenuti da su tu bili gosti čak iz AsuBiH Lokalnog tima Bosanski Petrovac, koji su aktivno učestvovali u diskusiji.

Neki komentari, od sinoćnih prisutnih:

,,Drago mi je sto sam prisustvovala jer smo otvoreno pricali o svim temama i nismo nikog osudjivali. Nadam se da ce i u buducnosti biti ovakvih aktivnosti, jer nase malo nekom znaci puno !'', rekla je Karajić Nudžejma.

,,Bilo je prvenstveno lijepo popricati ubiti ovu dosadu i diskutovati o nekim važnim temama s kojima se nažalost većina mladih susreće. Iznijeli smo svoje mišljenje o svemu tome i dali ideje kako bi se ti problemi mogli riješiti. Zaključili smo da je ustvari najbitnije samopouzdanje jer kada osoba voli i poštuje sebe za sve ostalo ce biti puno lakše.'', rekla je Džeinela Durmić.

,,Ovo mi je prvo druzenje u ASuBiHu jer sam skoro postao njihov clan. Zaista sam zadivljen na lijepim riječima i gestom kojim su pokazali na večerašnjom druzenju.Jer sam osoba koja voli komunikaciju i druženje sa novim osoba , a najvise kad se govori pozitivno i ne gativno kako o meni tako i o drugima.Nadam se da cu da ucestvujem u jos njihovi aktivnosti'',rekao je Veldin Dizdarević.

,,Ovakve teme mislim da svima dobro dođu, iz razloga što smo većina u pubertetu i nekako je lijepo čuti savjet od osobe koja je također srednjoškolac, i šta nam sve preporučuju te kakav je ishod i rješenje svega. Razne teme i pitanja se postavljaju u našim glavama, a neke od njih smo sinoć i spomenuli. Radujem se daljim aktivnostima'',rekao je Gračanin Erik. 

,,Prvu aktivnost koju smo odradili tokom karantene nazvali sko "Život jednog tinejdžera" koja je bila specijalno za tinejdžere. Stvarno sam imala minimum očekivanja s obzirom da znam u kakvom, mora da smo svi, stanju. Nisam se ni nadala da će ih 20 doći a kroz tih 1:30h nas je sigurno se smjenilo i više. Bez obzira na kvantitet, kvalitet je važan, a to sigurno jesmo imali. Pored naših lokalaca došli su i divni ljudi Lt Bosanski Petrovac. Toliko sam mišljenja, savjeta i iskustava čula da mogu reći da sam blago iznenađena. Ponosna sam na sve nas koji smo bili tu i pričali o svom, tek sada, pretrpanom tinejdžerskom umu. Stvarno se nadam da će nas sve više i više biti na ovim online aktivnostima, jer ako mi nećemo biti tu jedni za druge, ko hoće'',rekla je Alma Nuhanović, koordinatorica Lokalnog tima Velika Kladuša.

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca u zemlji i okupljanje istih na prostoru BiH. 

AsuBiH se bavi edukacijom srednjoškolaca, uključivanjem srednjoskolaca u proces donošenja odluka, radi na izmjeni, dopuni i usvajanju zakonskih i političkih rješenja vezanih za srednjoškolce u Bosni i Hercegovini, zastupanjem srednjoškolaca u BiH, kao i saradnjom sa drugim organizacijama i srednjoškolcima u BiH, ali i šire.