Održana svečana akademija povodom 109 godina SDP-a

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine je u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici obilježila 109. godina kontinuiranog rada i postojanja, saopšteno je iz ove stranke.

Svečanoj akademiji prisustvovalo je više od 400 zvanica, članova i simpatizera. Na početku prisutnima se obratio Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH, koji je naveo da je borba SDP-a za državu BiH počela prije 109 godina, te da traje do danas.

„Etnonacionalistička vlast razara ovu državu već tri decenije, a žrtva je svaki čovjek u BiH. Iako je zlo nacionalizma i šovinizma  jednom već pobijeđeno, danas je borba ponovo aktuelna. Nacionalisti u BiH se bore za vlast kako bi služili tuđim vladarima i tuđim interesima. Oni koji upiru prstom u navodne neprijatelje su isti oni koji istovremeno zavlače ruke u džepove i pljačkaju nas. Dosta je socijalne i ekonomske nejednakosti, ovo nije privatna država trojice ljudi. SDP će se boriti da BiH bude država za sve i društvo gdje su svi jednaki, a ne država iz koje mladi odlaze“ kazao je Nikšić i rekao da je SDP bezuslovno i uvijek protiv podjela.

sdp 2

„Nikad manje zakona nije doneseno. Korupcija je uništila nadu da će biti bolje. Najbolji doktori su rastjerani. Cijena života raste, a prihodi su sve manji. SDP ima Plan 10 za borbu protiv trenutnog stanja. Nezaposlenost mladih treba promijeniti zapošljavanjem, a ne slanjem u Njemačku“, rekao je Nikšić i istaknuo potpuni nerad trenutne vlasti i neodržavanje sjednica parlamenta.

Nikšić je naglasio da borba za državu, borba za radnika i građana kreće u oktobru, te pozvao sve da podrže kandidata za člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića, koji će služiti svim građanima.

 

(SDP BIH)