Održana svečanost povodom 10 godina rada Opće bolnice u S. Mostu

Nakon rata Sanski Most je krenuo u obnovu infrastrukture i života u naseljima koja su stradala tokom agresije. Zdravstvena briga je bila jedan od prioriteta, a velika udaljenost od Bihaća, zahtjevala je da se u ovoj općini krene u projekat osnivanja opće bolnice koja bi bila na usluzi građanima sanske doline.

Tako je krajem maja 2008. godine i zvanično otvorena Opća bolnica koja tada imala četiri osnovna odjela: hirurgiju, pedijatriju, ginekologiju i interni odjel i minimalan broj kadra za početak rada.

U deset proteklih godina u Općoj bolnici Sanski Most obavljeno je na hiljade težih i lakših operacija, hospitalizirano na desetine hiljada pacijenata, spašeni brojni ljudski životi, a rođen je i veliki broj novorođenčadi. Opća bolnica je danas renomirana zdravstvena ustanova koja se jednostavno saživjela s ovim gradom, uspješno radi i funkcioniše. Danas ova zdravstvena ustanova ima 95 zaposlenih, od toga 11 doktora medicine specijalista, 2 subspecijalista, 6 doktora medicine, 57 zdravstvenih tehničara i 21 nemedicinskog radnika.

Povodom desetogodišnjice postojanja sanske bolnice uručene su povelje, plakete, priznanja i zahvalnice svima koji su doprinijeli osnivanju i podizanju Opće bolnice, a nakon svečane akademije priređeno je veliko druženje zdravstvenih radnika.