Održani mirni protesti malinara pod organizacijom udruženja Cazinska malina: Ovo je upozorenje, idući put bit će nas još više (FOTO)

Home

Održani mirni protesti malinara pod organizacijom udruženja Cazinska malina: Ovo je upozorenje, idući put bit će nas još više (FOTO)


Malinari okupljeni oko novoosnovanog udruženja Cazinska malina danas, 2. jula, mirnim protestima ukazali su na probleme s kojima se susreću te izrazili nezadovoljstvo otkupnom cijenom malina od 1,50 KM po kilogramu.

Veliki broj malinara okupio se kod rasadnika Mihaljevac u 11 sati jasno stavljajući do znanja da je otkupna cijena od 1 KM uvredljiva i smiješna, te da cijena od 1,5O KM nije dovoljna ni za pokrivanje troškova.

malinari

Ovo je bio protest upozorenja gdje obavještavamo da će naše sljedeće okupljanje biti u još većem broju i javno transparentima prozvat ćemo sve političare koji su nam pomogli, a i one što nisu, kako političare tako i otkupljivače, izjavio je za portal Cazin.NET predsjednik udruženja Cazinska malina, Zehrudin Velić.

Protesti su održani i u Zenici gdje su malinari uništili dio malina, a dio podijelili građanima koji su im dali podršku tokom današnje protestne vožnje. Ispred zgrade Vlade FBiH bivši ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH, Jerko Ivanković-Lijanović, održao je danas press konferenciju o ovoj temi, pozivajući vlasti da hitno reaguje, da zaštiti uzgajivače maline te da isplati poticaje. U suprotnom i on je najavio proteste.

malinari

(Cazin.NET)

Tagovi
Topic
Objavio: Ned, 02/07/2017 - 21:14

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top