Oduševili Vučića: Od danas sam i ja Banjalučanin, ovo je najvažniji srpski grad uz Beograd!

asd
Ovdje se desilo da jedan Nišlija postane jedan od najvećih graditelja, jedan musliman Hamzaga Huseizinović usred rata potpiše rezoluciju kojom su muslimani tražili da ustaški režim prestane sa pokoljem Srba i Jevreja, kazao je Vučić o gradu na Vrbasu nakon što su mu uručeni ključevi Banjaluke

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Banjaluci primio priznanje "Ključ grada", nakon čega se obratio prisutnim. Istakao je da mu je posebna čast primiti ključeve Banjaluke, te da s ponosom može reći da je od danas i on Banjalučanin.

-Mnogo vam hvala na ovom priznanju. Tek kada dobijete ovakvo priznanje shvatite koliko ste mali i koliko ste satkani od sujete, jer vam toliko prija ma koliko vam obaveza u budućnosti donosilo, kazao je Vučić i dodao da je ovo jedno od najvećih priznanja koje je dobio.

-Dobiti priznanje ovdje je svakako jedno od najvećih priznanja koje sam dobio i veliko vam hvala na tome. I sam zbog obaveza i odgovornosti postajem Banjalučanin. Banjaluka kroz svoju modernu istoriju i danas ostala je, smio bih da kažem, najvažniji srpski grad uz Beograd. Takav grad u kojem je za svakog bilo uvijek mjesta. Danas je pred mene stavljena velika obaveza; da doprinesem koliko mogu dati za podršku i čast da mogu da kažem da sam kao i vi, Banjalučanin, kazao je Vučić tojkom obraćanja.

"OVO JE GRAD SVIH"

-Ovdje se desilo da jedan Nišlija postane jedan od najvećih graditelja, jedan musliman Hamzaga Huseizinović usred rata potpiše rezoluciju kojom su muslimani tražili da ustaški režim prestane sa pokoljem Srba i Jevreja. Danas je takva Banjaluka glavni grad RS; RS koju volimo i zbog čega se ne stidimo i više nikome ne pravdamo. I to se promijenilo u odnosima RS i Srbije.

Istakao je da je Banjaluka primjer kako ljudi različitih vjera i nacija umiju živjeti zajedno.

-Glavni grad i temelj jedne kulture, tradicije, vjere i jezika. Najzapadniji je grad sa većinskim srpskim stanovništvom, onaj koji pokazuje sve kvalitete koje kao narod moramo da čuvamo. Posebno danas kada političari barataju strašnim terminima kao što je rat, Banjaluka mora da bude primjer da ludi različitih vjera i nacija umiju da žive zajedno.

"NIKO VIŠE NE TREBA DA UMRE ZBOG VJERE I NACIJE"

-Na našim prostorima više niko ne treba da umre; zbog vjere i nacije. Previše je grobova u našim prošlostima, budućnost zahtjeva nešto drugo. Banjaluka pokazuje da razlike mogu da žive zajedno i grade. Biti dio takve Banjaluke je čast koju prihvatam, kao Srbin kojem je stalo i koji zna da jezik i kultura mogu biti bogatiji samo onda kada ga dijele, kazao je Vučić.

-Dobio sam ključeve mnogih gradova u Srbiji, regionu ali moram da budem iskren, ne pamtim da sam bio ovoliko uzbuđen i da mi je ovoliko značilo kao danas kada dobijam ključeve grada Banjaluke. Usuđujem se da s ponosom kažem: Od danas, i ja sam Banjalučanin, poručio je on.