Oduzet još jedan Mercedes zbog 60.000 KM neplaćenih kazni

Oduzeto vozilo
Službenici Policijske stanice za sigurnost saobraćaja Doboj su od lica sa inicijalima S.P. sa područja općine Trnovo (FBiH) oduzeli vozilo marke Mercedes koje je lice I.P. iznajmilo od kompanije za iznajmljivanje vozila iz Živinica, a potom ga dalo prvoimenovanom na korištenje.

 

Službenici policije su izvršili kontrolu navedenog vozila i utvrdili da lice S.P. upravlja vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja vozilom B-kategorije, a provjerom u bazi izrečenih novčanih kazni utvrđeno je da isti ima dug od preko 60 000 KM, o čemu smo pisali ranije.

Vozilo je odutzeto zbog sprečavanja daljneg vršenja prekršaja nakon čega će biti vraćeno vlasniku, a lice I.P. će biti sankcionisano zbog činjenja prekršaja o zabrani davanje na korištenje vozila licu koje nema pravo na upravljanje tom kategorijom vozila.

Podsjećamo, službenici Policijske stanice Doboj 1 su u oktobru 2020. godine od istog lica oduzeli vozilo Mercedes koje je u vlasništvu kompanije za iznajmljivanje vozila iz Beograda, koje je vraćeno vlasniku nakon oduzimanja.

Nadležnom sudu će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv lica S. P.