Oglasila se direktorica škole kod koje je teško povrijeđen dječak: Potreseni smo, ali igralište je u nadležnosti Općine Vogošća

gol
Naša škola igralište ne koristi za nastavne i vannastavne aktivnosti, navela je Sivac.

 

Direktorica Osnovne škole Zajko Delić u Vogošći, kod koje je danas oko 13 sati došlo do nesreće kada je konstrukcija gola pala na sedmogodišnjeg dječaka, Anisa Sivac se oglasila.

- Danas se desio nesretni slučaj koji nas je sve potresao. Prilikom pada konstrukcije gola na igralištu u blizini naše škole sedmogodišnji dječak je teško povrijeđen. Dječak je u pratnji roditelja posjetio obližnju stomatološku ambulantu.

Iako se igralište nalazi pored OŠ "Zajko Delić", isto je u nadležnosti Općine Vogošća. Naša škola igralište ne koristi za nastavne i vannastavne aktivnosti. Dječaku želimo brz i uspješan oporavak, a porodici snagu i strpljenje u ovim teškim trenucima - napisala je Anisa Sivac, direktorica OŠ "Zajko Delić".

Kako je naveo otac povrijeđenog dječaka, konstrukcija gola koja je pala nije bila ničim pričvršćena. Naveo je da je njegov sin zadobio frakturu lobanje, krvarenje srednjeg uha i u teškom je stanju.

Iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo je potvrđeno da je policija izlazila na teren i da je izvršen uviđaj.