Oglasila se majka jednog od uhapšenih nakon incidenta na Ilidži, tvrdi da njen sin nije učestvovao

.
U sarajevskom naselju Ilidža u subotu večer, 14. januara, došlo je do velikog incidenta na jednom malonogometnom dječijem turniru.

 

Pomenute noći, grupa od nekoliko maskiranih huligana fizički je nasrnula na roditelje dječaka malonogometnog kluba iz Beograda.

Epilog svega - jedna povrijeđena osoba i čak deset uhapšenih nakon munjevite akcije sarajevske policije.

Događaj je to koji je izazvao veliku pažnju kako u Bosni i Hercegovini, tako i u regionu. Osude napada stigle su sa svih strana i svi su saglasni u jednom, kako počinioci moraju biti najoštrije sankcionisani.

O ovom incidentu putem Facebooka oglasila se i Meliha Hasanović, majka Benjamina Hasanovića, jednog od deset privedenih zbog sumnje da stoje iza ovog napada.

Njen status prenosimo u cjelosti:

"Da, ja sam majka Benjamina Hasanovića rođenog 2001.godine u Sarajevu, u Centru.

Ja ne želim da ovo bude moj subjektivni stav, samo želim da se zna da je bio na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme.

Da bio je na Ilidži.

Da bio je u hotelu gdje se desio incident, ali isto tako video nadzor je pokazao da je izašao prije incidenta,upozorio zaštitara da bi mogao da ima problem u sali i izašao sa naplatne rampe prije incidenta.

Benjamin Hasanović nikad nije bio učesnik tuče, nema prekršaja i ima čist dosije. Nikad nije kažnjavan.

OBJAVU POGLEDAJTE OVDJE.

Benjamin Hasanović završio je osnovnu i srednju školu bez incidenta. Student je Univerziteta u Sarajevu. Nosilac crnog pojasa u judu. Takmičar, dječiji trener, bez mrlje u svojoj sportskoj karijeri.

Da, Benjamin Hasanović je vjerni, odani i vatreni navijač FK Sarajeva i pristalica navijačke grupe Hordi zla.

Rođen, odrastao i živi u normalnoj, zdravoj, socijalizovanoj porodici.

Da, ja sam njegova majka koja časno i pošteno obavlja svoj posao stomatološke sestre.

Njegov otac jeste uposlenik FUP-a. Punih 26 godina časno i pošteno bez mrlje u svojoj karijeri obavlja svoj posao.

Roditelji smo još jednog djeteta koje ovo sve prolazi i proživljava. Benjamin Hasanović je brat koji nikad se nije posvađao, a kamoli potukao sa svojom sestrom.

Benjamin Hasanović je naš brat, bratić, unuk, rođak, prijatelj, trener...

Benjamin Hasanović je odgojen u kući gdje se drži do vjere.

Mi smo Bošnjaci muslimani koji žive u vjeri i odanosti jednom Bogu, Allahu dž.š., ali isto tako poštujemo i sve druge vjere i obilježavao sve praznike sa našim prijateljima.Imamo Anu u Beogradu čija vrata su 24h otvorena za moju porodicu. Moja Danijela je sestra i u dobru i u zlu.

U ovom trenutku ne želim da eksponiram i nabrajam sve naše prijatelje, oni se sami prepoznaju.

Samo želim da svi oni koji pišu, komentarišu, prozivaju, blate, žele da pitaju, a nemaju petlje za to,znaju da im stojimo na raspolaganju. Kad sve ovo prođe, a proći će akobogda, istina će izaći na svjetlo dana. Samo molim dragog Boga da nam da snage i pameti da sve ovo izdržimo i predeveramo.

Da, mi smo roditelji Benjamina Hasanovića, preživili smo rat, preživjet ćemo i ovo. Nemamo nikom i nizašta da se izvinjavamo. Na koljena padamo samo pred Bogom, čista obraza i čiste savjesti", napisala je Meliha Hasanović.