Oglasila se policija o sramotnom video klipu iz Vlasenice: “Ustajte balije”

.

“Lice K.B. prijavilo je juče Policijskoj stanici Vlasenica da je vrijeđen na nacionalnoj osnovi 5. januara u 16.40 časova, u mjestu Drum, opština Vlasenica”.

“Ustajte balije”, uzvikivao je jedan od učesnika kolone automobila koja je jučer prošla kroz povratničko naselje Drum u Vlasenici gdje žive Bošnjaci.

Nadzorne kamere na kući jednog bošnjačkog povratnika snimila je kolonu automobila. Iz prvog automobila koji je naišao čuje se povik “ustajte balije”.

Ovo je zabilježeno u 16:42 sati i odmah je prijavljeno policiji, a kako se saznaje policija je identifikovala osobu koja inače živi u Njemačkoj.

Vozila u koloni su bila okićena srpskom zastavom i badnjakom.
Stiglo i saopštenje iz policije

Nakon ovog događaja oglasili su se i iz Policijske uprave Zvornik.

Kažu da preduzimaju mjere i radnje povodom prijave lica iz Vlasenice čiji su inicijali K.B. da ga je u mjestu Drum na nacionalnoj osnovi vrijeđalo lice iz Vlasenice čiji su inicijali G.E.

Lice K.B. prijavilo je juče Policijskoj stanici Vlasenica da je vrijeđen na nacionalnoj osnovi 5. januara u 16.40 časova, u mjestu Drum, opština Vlasenica.

“Policijski službenici su nakon prijave potvrdili navode i preduzimaju mjere i radnje pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu koji je naložio da mu se nakon kompletiranja predmeta dostavi izvještaj”, navodi se u saopštenju.

Iz Policijske uprave Zvornik osuđuju svaki vid ovakvog i sličnog ponašanja, te pozivaju građane da se uzdrže od toga.