Oglasili se iz Coca-Cole: Proveli smo analizu našeg proizvoda, nema nikakvih nepravilnosti

,
Nastavljamo pružati punu podršku nadležnim institucijama u poduzimanju koraka za zaštitu javnog zdravlja, naveli su iz Coca-Cole

 

Iz Coca-Cole su objavili najnovije saopćenje u vezi sa slučajevima navodnog trovanja širom Hrvatske. Iz kompanije su naglasili da i njihove analize nisu pokazale nikakve nepravilnosti, ali da ipak povlače bočice Romerquelle Emotion Blueberry Pomengranate 330 ml određene serije s tržišta.

- Nakon analize Romerquelle Emotion Blueberry Pomengranate 330 ml, serije roka trajnosti 31. marta 2024. državni inspektorat Republike Hrvatske je potvrdio da je serija sigurna za konzumaciju. 

Naše interne analize i dalje ne pokazuju nepravilnosti u proizvodnji bilo kojeg od naših proizvoda. U vezi s jednom bočicom Romerquelle Emotion Blueberry Pomengranate 330 ml povezanom sa slučajem, kriministalistička analiza je u toku. 

Bočice iz navedene serije se povlače s tržišta u interesu javnog zdravlja. Nastavljamo pružati punu podršku nadležnim institucijama u poduzimanju koraka za zaštitu javnog zdravlja. Svim pogođenim sugrađanima želimo brz i potpun oporavak.

Foto: Facebook