Oglasili se iz JKUP “Komunalije” d.o.o.: Odvoz i deponovanje komunalnog otpada danas neće raditi

f

1. mart se obilježava kao Dan nezavisnosti Bosne i Herecgovine još od 1992. godine. Naime, 29. februara i 1. marta 1992. godine, u Bosni i Hercegovini, održan je referendum o nezavisnosti Bosne i Hercegovine od Savezne Federativne Republike Jugoslavije. Većina Bosanaca i Hercegovaca izjasnila se tada pozitivno – glasali su za demokratsku i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana. Sretan 1. mart, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, želimo svim našim sugrađanima u zemlji i inostranstvu

Iz JKUP “Komunalije” d.o.o. Velika Kladuša obavijestili su da danas neće raditi zbog obilježavanja praznika Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Kad je u pitanju odvoz i deponovanje komunalnog otpada na današnjim predviđenim relacijama, odvoz će se vršiti u idući petak. Mole se građani za razumijevanje, uz iskrene čestitke građanima povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Ovog jutra isporuka električne energije je uredna.

– Zdravstvenu zaštitu u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša potražio je 61 pacijent. Dežurni su bili dr. Samra Alibegić, dr. Abdullah Fazlić i dr. Adnan Kajtezović, dok je na dalje liječenje u KB Bihać upućen jedan pacijent.

– Službenici Policijske stanice evidentirali su dvije saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih, dok velikokladuški vatrogasci nisu imali intervencija.

– Zbog održavanja 6. tradicionalnog supermaratona povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine danas će dolaziti do etapnih obustava saobraćaja na magistralnom putu Bihać-Bosanska Krupa-Bosanska Otoka. Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz, pa iz BIHAMK-a vozače pozivaju na pojačan oprez. Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila su kratkotrajna. Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Federacije Bosne i Hercegovine.

– Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Poslije podne u većem dijelu Bosne padavine uglavnom prestaju, uz djelimično razvedravanje. Nešto manje oblačnosti se očekuje na krajnjem jugu u drugom dijelu dana. Dnevna temperatura od 11 do 17 stepeni.

– Biometeorološka prognoza je relativno nepovoljna. Izraženija naoblaka i kiša, sa povremeno jačim južnim strujanjem, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Pri tome, na sjeveru uz hladniji vjetar. Temperature neće oscilirati u velikom rasponu, što će djelimično ublažiti negativne efekte pogoršanja vremena. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, u noći problemi sa snom. Uz više padavina, opća slika bit će lošija u Hercegovini.