Oglasili se iz "Preventa" o preuzimanju njemačke kompanije "Grammer"

Home

Oglasili se iz "Preventa" o preuzimanju njemačke kompanije "Grammer"


Nakon što se pojavila informacija da grupacija "Prevent", koja je u vlasništvu bh. biznismena Nijaza Hastora, želi preuzeti njemačku kompaniju "Grammer", danas je agencija Reuters javila da se to, ipak, neće desiti.

Naime, "Prevent" ima 20 posto vlasničkog udjela u "Grammeru", koji se bavi proizvodnjom automobilskog interijera, a nakon što je "Prevent" zatražio sastanak dioničara te mjesto u Nadzornom odboru, pojavile su se spekulacije da Hastor želi preuzeti njemačku kompaniju.

Izvršni direktor Christian Becker demantirao je ove navode.

- Izvještaji o preuzimanju ili prijenosu poslovanja na druge lokacije čista su nagađanja, a mi ne namjeravamo pokrenuti preuzimanje - naveo je Becker.

On je istakao da "Prevent" traži da "Grammer" poveća nivo profitabilnosti, na šta ima pravo.

- Zahvaljujući našem iskustvu u području automobila, mi smo drugačiji investitor od banke ili investicijskog fonda. Više tražimo jer više razumijemo posao - naveo je Becker.

Becker je, također, rekao kako "Prevent" želi povećati svoje poslovanje s Volkswagenom. Spor između Hastorsa i Volkswagena eskalirali su prošle godine, što je rezultiralo zaustavljanjem proizvodnje na liniji Golf.

- Baš kao što to VW očekuje od nas, također, i mi očekujemo ugovornu pouzdanost - rekao je Becker.

Izvršni direktor "Grammera" Hartmut Mueller izjavio je kako grupa bosanskih investitora nije objasnila svoje motive za zahtjev mjesta u Nadzornom odboru.

Mueller je kazao kako je "Grammer" nastavio svoje napore na poboljšanju profitabilnosti.

 

(Izvor: Avaz.ba)

 

Tagovi
Objavio: Wed, 03/05/2017 - 12:31

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top