Oglasio se MUP SBK povodom paljevine auta imama u Kiseljaku

Home

Oglasio se MUP SBK povodom paljevine auta imama u Kiseljaku


Tokom provođenja istražnih radnji od strane inspektora kriminalističke policije PU Kiseljak i Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK, a pod rukovodstvom nadležnog kantonalnog tužioca, do sada prikupljeni dokazi ne ukazuju da se radi o međunacionalnom incidentu u slučaju paljevina automobila imama Mustafe ef. Pašića u mjestu Duhri kod Kiseljaka.

- Svi pronađeni i prikupljeni tragovi koji su zatečeni mjestu događaja upućeni su na vještačenje u cilju utvrđivanja činjenica koje mogu dovesti do pronalaska i hvatanja počinilaca, te rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.

Vrše se stalne provjere i analiza prikupljenih informacija, a utvrđeni su alibiji za nekoliko osoba koje se mogu dovesti u vezu sa paljevinom predmetnog vozila, te se intenzivno nastavljaju planske aktivnosti po ovom krivičnom djelu u više pravaca.

Ovim putem molimo građane ukoliko raspolažu bilo kakvim informacijama o ovom događaju da se lično obrate u najbližu policijsku stanicu ili jave putem telefona 122, te pozivamo sve građane da se suzdrže od bilo kakvih komentara i izjava koje mogu negativno uticati na istragu, kao i dovesti do usložnjavanja trenutne sigurnosne situacije - navode iz MUP-a SBK..

 

(Izvor: Avaz)
 

Tagovi
Objavio: Pet, 22/09/2017 - 18:17

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top