Oglasio se načelnik Općine Bužim povodom džambo plakata u gradu Bužimu

sdaa

Na samom ulazu u Bužim je danas u toku dana postavljen džambo plakat vezan za novogodišnje praznike. Sudeći po reakcijama sa društvenih mreža, većina komentara ne podržava ovaj plakat te isti žele da se ukloni.


Općinski načelnik Općine Bužim, Mersudin Nanić se oglasio na svom zvaničnom Facebooku povodom ovog plakata te je u svojoj objavi napisao :

"Kako mi se u toku dana javio veliki broj naših sugrađana izražavajući svoje nezadovoljstvo, u telefonskim razgovorima i na društvenim mrežama, a u povodu postavljenog džambo plakata na samom ulazu u Viteški grad Bužim, želim informisati one malo manje upućene da je prostor za reklame iznajmljen firmi koja je zakupila i uredno platila svoje obaveze prema Općini Bužim. Ugovorom je definisano da provokativni i neprikladni plakati ne mogu biti postavljeni.

Smatram da su naručioci i potpisnici istog, u ovom slučaju premijer Mustafa Ružnić i predsjedavajući Skupštine USK Razim Halkić, morali razmisliti o upućenoj čestitki jer valjda bi trebali znati ko im je ciljna publika. Kako je plakat doživljen kao provokacija i neprimjerenog je karaktera za Bužimljane želim kazati da će biti uklonjen jer ne priliči ni mjestu ni vremenu. Općina će uplatiti sredstva da se isti umakne ili zamijeni drugim.

Poštujemo svakoga i svačije ali svoje ne damo!"


Njegova objava za sada broji skoro 500 različitih reakcija i 200 komentara.