Oglasio se Sarajlija koji je bio uhapšen zbog uništavanja sramotne spomen ploče zločincu Mladiću

.
Pripadnici Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo sinoć su uhapsili Sanela Mahmutovića zbog sumnje da je oštetio skandaloznu spomen ploču u čast monstruma Ratka Mladića

 

Pripadnici Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo sinoć su uhapsili Sanela Mahmutovića iz Vogošće, zbog sumnje da je oštetio sramotnu spomen-ploču na Vracama u čast osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

Mahmutović je danas pušten na slobodu. Za "Radio Slobodna Evropa" je rekao kako zna da je uhapšen zbog boje koju je izlio na skandaloznu ploču 17. novembra, ali da ne zna detalje djela koje mu se stavljaju na teret. On je kazao da je pušten nakon što je ispitan bez prisustva advokata u PS Istočno Novo Sarajevo.

Potparolka Policijske uprave Istočno Sarajevo, Vesna Stokanović je za "Radio Slobodna Evropa" rekla kako postoje osnovi sumnje da je u ovom slučaju počinjeno krivično djelo "Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari". Navela je da će nakon dokumentovanja predmeta, protiv Mahmutovića biti dostavljen izvještaj o krivičnom djelu Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu.

Foto: Avaz