Oglasio se Tramp, bijesan je: Napao sudiju, traži da se ročište premjesti na drugu lokaciju

.
Poslao je i mail svojim pristalicama

 

Donald Tramp (Trump) se prvi put danas oglasio na svojoj društvenoj mreži Truth Social. U objavi je ponovno napao sudiju i zatražio da se današnje ročište premjesti na drugu lokaciju. Konkretno, traži da se ročište s Menhetna prebaci na Staten Ajland.

"Poznazi mrzitelj Trampa"

Cijela Trampova objava je napisana velikim slovima. U njoj bivši američki predsjednik sudiju Huana Merčana (Juan Merchan) opisuje kao čovjeka koji je "poznati mrzitelj Trampa, kao i njegova porodica".

Kaže da je sud na Menhetnu na teritoriju demokrata, što smatra nepoštenim.

 

Foto: Printscreen

- Vrlo nepošteno mjesto (Menhetn), neki su dijelovi na izborima dali samo 1 posto republikancima. Ovaj slučaj treba biti prebačen na obližnji Staten Ajland, to bi bila vrlo poštena i sigurna lokacija za suđenje - napisao je Tramp. 

Poslao mail pristašama

Tramp, osim što se oglasio na svojoj društvenoj mreži, poslao je i email pristašama svoje kampanje Tramp 2024, tvrdeći da "danas žalimo zbog gubitka pravde u Americi".

U mailu je napisao da je "danas dan kada vladajuća politička stranka hapsi svog glavnog protivnika jer nije počinio nikakav zločin."

- Budući da sljedećih nekoliko sati neću biti dostupan, želim iskoristiti ovaj trenutak da vam se zahvalim na vašoj podršci - napisao je Tramp, dodavši da američka "nacija postaje markistička zemlja trećeg svijeta koja zatvara političku opoziciju."

 

Foto: Printscreen

Na kraju je napisao kako "nema sumnje da ćemo još jednom pobijediti i osvojiti Bijelu kuću 2024."