Oglasio se walk._.man

slika
Slične performanse Kurnazoğlu je imao i u Turskoj.

 

Na adresu našeg portala stigla je poruka od Volkana Kurnazoğlu, a o kojem smo ranije pisali. U tekstu koji nam je poslao, Volkan je primijetio da i nakon brojnih vijesti o njemu, njegova poruka ipak nije prikazana u pravom svjetlu. Njegovu poruku prenosimo u cjelosti:

"Prvenstveno, želim se zahvaliti na pažnji koja mi je ukazana. Ipak, primijetio sam, čitajući jedan od članaka o mom performansu, da nije u potpunosti prepoznata poruka koju želim poslati. Zbog toga bih želio pojasniti šta je moj projekat. Ali to je jedino moguće ukoliko se predstavim i progovorim o svom životnom stilu.

Ja ne podržavam sistem. Ne poštujem načela sistema i ne smatram sistem pozitivnom kreacijom. Vjerujem da svaki sistem, bilo ekonomski, bilo politički, bilo neki drugi, zatvara nas u bespotrebno "mali svijet" u odnosu na svijet prirodnog poretka, koji je prelijep i bogat.

Svi su sistemi tu radi lakše kontrole. Ukoliko ljude podijelite, učinit ćete ih nesigurnima. Ukoliko ih učinite nesigurnima, učiniti ćete ih uplašenima. A uplašeni ljudi traže zaštitu.

Zato je sistem spas koji dolazi od nepostojećeg zla.

U duhu navedenog, ja sam odlučio da više ne pripadam tome i započeo sam svoj put po svijetu.

Razlog zbog kojeg stojim "bez identiteta", i to uglavnom na mjstima gdje prolazi mnogo ljudi, jeste da ukažem na jednu veliku istinu, a to je da sistem oduzima naš identitet i našu individualnost, čineći nas slijepim i gluhim sljedbenicima.

Nadam se da je moj performans potakao bar jednu osobu da se zapita i da se zamisli kakav je to život kojim želi živjeti. To bi bio moj uspjeh! Jer ja vjerujem da, jedno po jedno, možemo mijenjati ovaj svijet, počevši prvenstveno do vlastitih života.

Želim vam svima mnogo sreće!"- završio je ovaj mladić.

Na Instagram profilu je nagovijestio duži boravak u našoj zemlji.

 

Podsjećamo, Volkan je misteriozni mladić u crnom koji sa maskom na licu stoji ispred džamije u Ferhadiji zadnjih nekoliko dana.

Čitajte više o Volkanu Kurnazoğlu OVDJE.