Ogorčeni sarajevski penzioner: Od Vlade dobivamo milostinju i crkavicu od 30,40 KM

.

Redakciju portala Crna-Hronika javio se izrevoltirani penzioner koji je htio svoj stav izraziti o stalnom medijskom pisanju o povećanju penzija i mirovina u Bosni i Hercegovini.

Kako kaže, penzioneri primanju milostinju

Svi portali i mediji objavljuju kako su podigli penzije i da će penzioneri dobiti najviše!

 

Isto kao da nam Vlada daje svoje novce! Mi smo te novce čitav radni vijek odvajali! Iškolovali ove sto nam sad kroje kapu i dijele milostinju i još što šta izgradili što ovi ne mogu ni okrečiti!

 

Pa da smo taj novac odvajali na štednju, za čitav radni vijek bismo imali bar po 200 , 300 hiljada KM , od kojih smo lagodno mogli živjeti do kraja života , ne strepeći da li će se usvojiti budžet koji kroje neusaglašeni nesposobnjakovići i da li će se smilovati da nam povećaju crkavicu za nekih 30 , 40 KM!

I treba ukinuti izraz penzioner! Pravi izraz je UMIROvljenik, ali da se ovako piše!!

Sve to će nam dati, pa i više će nam uzeti kroz PDV i akcize, na ovako visoke cijene životnih potrepština!

Opet će država profitirati, pa se opet se nameće ona stara: “Nemoj gledati šta može država da tebi da, nego šta ti možeš da daš državi!

I dokle ovo bacanje luga u oči narodu!

Mora im biti jasno da je ova zemlja kroz mnoge nedaće i procese iznjedrila jako veliki broj inteligentnih ljudi , bez obzira na njihov stepen obrazovanja ili zvanja i da im mnoge izgovorene ili napisane nebulozne laži i obmane odavno ne prolaze!

Moraju shvatiti , ako do sad nisu, da su dvije osnovne karakteristike naroda sa ovih prostora SABUR i INAT!

Prag sabura je vrlo, vrlo visok, ali je jako tanka nit! A kad ta nit pukne nemoguće je pretpostaviti šta se može desiti , jer ovo je BOSNA!!