OGREŠEVIĆ: Bihać i Cazin trpe financijsku štetu zbog pojedinih kantonalnih i državnih propisa (VIDEO)

Home

OGREŠEVIĆ: Bihać i Cazin trpe financijsku štetu zbog pojedinih kantonalnih i državnih propisa (VIDEO)


Protekle sedmice u Bihaću su se susreli gradonačelnici Cazina Nermin Nermin Ogrešević i Bihaća Šuhret Fazlić.

Na tom sastanku istaknuto je da gradovi Bihać i Cazin okosnica su razvoja Unsko-sanskog kantona i kao najmnogoljudnije lokalne zajednice u narednom periodu zajednički će nastupati u realizaciji projekata koji za cilj imaju privredni, turistički i kulturni razvoj gradova Bihać i Cazin.

„Veliki je potencijal u naša dva grada i zajedno smo odlučili da uspostavimo saradnju i definišemo koje su to oblasti u kojima zajednički možemo nastupati. Posebno nas interesuje saradnja u oblasti turizma sa akcentom na Unsku prugu i granične prelaze koji omogućuju brži protok ljudi i roba„- kazao je Nermin Ogrešević, gradonačelnik Cazina, naglasivši da nije zadovoljan donošenjem pojedinih kantonalnih i federalnih propisa bez uključivanja lokalnih zajednica u proces odlučivanja.

„Imamo dosta zajedničkih interesnih tačaka i stoga smo danas dogovorili da zajednički nastupamo i iskoristimo naše potencijale, a oni se prije svega ogledaju u potencijalima rijeke Une i turizma, bolje saobraćajne povezanosti dva grada,te iskorištavanja prirodnih resursa poput termalnih voda u Gati koje mogu biti od koristi za obje lokalne zajednice„- kazao je gradonačelnik Fazlić.

Oba gradonačelnika istakli su svoj stav da se oba grada moraju zajednički postaviti spram viših nivoa vlasti, sa posebnim aspektom na, kako je istaknuto, projekte i odnos Kantona i Federacije spram Bihaća i Cazina.
Nakon sastanka Gradonačelnici su dali i izjave koje možete pogledati na video snimku ispod:

 

(Cazin.NET)

Topic
Objavio: Sat, 26/08/2017 - 10:15

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top