Ogrešević sa Vlašića: "BiH je jedinstvena država svih svojih građana, ne postoji alternativa"

.

Na Vlašiću je danas u okviru manifestacije 'Dani pobjede, dani ponosa', podignuta i najveća zastava Republike Bosne i Hercegovine, dimenzija 5x10 metara na jarbolu koji je visine 17.5 metara.


Zastava je podignuta na najvišoj i najtežoj koti Vlašića Paljenik, na mjestu gdje je prije 28 godina Armija Republike Bosne i Hercegovine na čelu sa generalom rahm. Mehmedom Alagićem oslobodila Vlašić, a time i ovaj od agresora okupirani dio Bosne i Hercegovine.
Manifestaciji su prisustvovali brojni zvaničnici, među kojima i predsjednik NES-a Nermin Ogrešević.


- Koliko god je sadašnja situacija u Bosni i Hercegovini ozbiljna i koliko god su nasrtaji na nju zlonamjerni i konkretni, toliko su i njeni dušmani danas smiješni i vrijedni žaljenja. Uvjereni su, naime, da smo isti oni od prije trideset godina. Naivni, nespremni, opušteni. A, nismo ništa od toga i nema ni govora o prepuštanju slučaju bilo čega što se tiče države. Danas smo prisustvovali manifestaciji "Dani pobjede, dani ponosa" na Vlašiću i poslali upravo ovakve poruke. Bosna i Hercegovina je jedinstvena država svih svojih građana i za to ne postoji nikakva alternativa!


Branili smo je uspješno i onda kada nismo bili svjesni moći svojih dušmana, a branimo je i danas kada smo savršeno svjesni svih opasnosti kojima je izložena.


Krajiško srce generala Mehmeda Alagića danas je kucalo s nama na vrhu Vlašića, a u istom ritmu danas kucaju i na desetine hiljada krajiških i bosanskih srca širom ove zemlje i van njenih granica jer svi znamo da je Bosna i Hercegovina naša jedina domovina - poručio je Ogrešević u objavi na društvenim mrežama.