Gradonačelnik Ogrešević: Urađen ogroman posao na razvoju i unaprijeđenju Cazina

Na ovogodišnjoj 39. ceremoniji proglašenja najboljih poslovnih ljudi i kompanija iz Bosne i Hercegovine, u banjalučkom Banskom dvoru, stručni žiri nezavisne Agencije za izbor i promociju najuspješnijih, dodijelio je 17 nagrada. Najuspješnijim gradonačelnikom proglašen je Nermin Ogrešević, prvi čovjek grada Cazina. Ove godine, među 122 prijedloga, Cazinu je pripalo i priznanje portala Indikator.ba za najbolji poslovni potez u turizmu Bosne i Hercegovine.

- "Oni koji prate razvoj grada Cazina mogli su se uvjeriti da je ove godine na njegovom unaprijeđenju urađeno mnogo", istakao je gradonačelnik Nermin Ogrešević.

Dobivanje nagrade najgradonačelnika, ističe Ogrešević rezultat je rada velikog kruga saradnika, koji imaju ideje i rade na njihovoj realizaciji, pa je ona, pored liderstva, nagrada cjelokupnom timu, bez kojeg se ne bi ništa postiglo. Najznačajniji projekt u ovoj godini, smatra Ogrešević, je tamošnja industrijska zona, jer su sada spremni za prihvat novih investitora. 

Sretni su zbog unaprijeđenja i digitalizacije RTV Cazin, ali i zbog ulaganja u turizam. Fokusirani su na konstantno ulaganje u Stari grad Ostrožac, zbog čega su ponijeli titulu najboljih.

- "Inače, u Cazinu se turizam ne posmatra kao samostalno djelovanje ove sredine, već kao regionalna cjelina", dodaje Ogrešević. Smatra da bi se sve lokalne zajednice USK -u trebale oslanjati jedna na drugu, a njihovi turistički sadržaji prezentirani kao jedinstvena ponuda.

Na kraju zaključuje da cijeli Kanton mora stvoriti bolje tehničke pretpostavke za veći broj poslovnih poteza, a time i veću zaradu u oblasti turizma.