Oko 80 posto kladuških penzionera preživljava od minimalne penzije

.
Čak oko 80 posto od oko 3.180 kladuških penzionera živi, odnosno preživljava od minimalne penzije koja u Federaciji BiH iznosi 382 KM. Poražavajući je ovo podatak za društvo, kazao je Rasim Redžić, predsjednik Udruženja penzionera općine Velika Kladuša na danas (srijeda, 03. mart) održanoj redovnoj godišnjoj skupštini Udruženja

Kao i kladuški i penzioneri ostalih općina Unsko-sanskog kantona su u istom položaju i u problemima. Prema riječima Mirsada Terzića, predsjednika Saveza penzionera USK-a koji je prisustvovao današnjoj skupštini penzioneri Kantona su u najtežem položaju u Federaciji.

Hašim Mujagić i Hašim Sarajlija primaju najnižu penziju koja nije dovoljna ni za osnovne potrebe čovjeka. 

Težak položaj penzionera dodatno je pogoršao koronavirus tako da je kladuško Udruženje penzionera sve svoje aktivnosti u proteklom periodu usmjerilo na pomoć penzionerima. 

Na danas održanoj 8. redovnoj godišnjoj Skupštini Udruženja penzionera jednoglasno su usvojeni novi Statut Udruženja, Izvještaj o radu Udruženja penzionera za period mart 2020 – mart 2021. godine, Program rada za ovu godinu, te Izvještaj o finansijskom poslovanju Udruženja u prošloj godini. Isto tako razmatrala se i Informacija o nabavci ogrijevnog drveta za ovu godinu.