Oluja hara Jadranom: Obala potopljena, a najgore tek dolazi

Dubrovačke vlasti izdale su posebno upozorenje za građane, a već od jutra neke istarske rive su pod vodom, iako je za Istri na snazi "samo" narandžasti alarm.

Jadran je danas pod crvenim upozorenjem Meteoalarma. Dubrovačke vlasti izdale su posebno upozorenje za građane, a već od jutra neke istarske rive su pod vodom, iako je za Istri na snazi "samo" narandžasti alarm.

Slično vrijeme je i u Dalmaciji, a popodne će biti još gore. Već do 12 sati pale su vrlo obilne oborine u dijelovima Dalmacije. Posljednja 24 sata u Veloj Luci pale su čak 222 litre kiše po kvadrantom metru, što znači da je u samo jedan dan pala skoro dvostruka prosječna mjesečna količina oborina. Obilne oborine izazvale su bujice, ima i poplavljenih podruma, javlja Dalmacija Danas.

Glavna meteorološka vijest danas je vjetar. U Dalmaciji puše najjače jugo ove godine. U Dubrovniku je jugo na granici orkanskog prosjeka. DHMZ u 12 sati javlja prosjek od čak 30 m/s, a najjači udari dosežu 142 km/h. Valovi dosežu nekoliko metara, a član Crometeo tima snimio je jednu pogibeljnu situaciju s jedrilicom na uzburkanom moru.

Pogledajte snimak olujnog nevremena.