OMLADINSKA BANKA BIHAĆ: Poziv mladim ljudima da apliciraju projektne ideje

BIHAC
Almedina Silić, koordinatorica Omladinske banke Bihać kaže da su već zaprimili nekoliko prijava. Tvrdi da su uspješno realiziranim projektima prošle godine, bili inspiracija mladima u Bihaću, da prijave svoje projekte i ideje te poboljšaju uslove življenja u ovoj lokalnoj zajednici.

Grad Bihać i Fondacija "Mozaik" iz Sarajeva potpisali su u aprilu prošle godine ugovore sa osam neformalnih grupa u okviru Omladinske banke Bihać, čija je ukupna novčana vrijednost 21.250,00 maraka.

Grad Bihać izdvojio je 9.500,00 maraka za podršku projektima mladih iz Bihaća. Na projekte Omladinske Banke Bihać aplicirali su i studenti Tehničkog fakulteta Univerziteta u Bihaću sa dva projekta, i to „Vesele klupice“ i „Inžinjerija Organizacije studenta Tehničkog fakulteta“ koje su uspješno realizirali. Vrijednost ovih projekata je oko 3.000,00 maraka. I ove godine Omladinska banka Bihać poziva da se mladi ljudi jave na Javni poziv koji je otvoren do 9. marta. Almedina Silić, koordinatorica Omladinske banke Bihać kaže da su već zaprimili nekoliko prijava. Tvrdi da su uspješno realiziranim projektima prošle godine, bili inspiracija mladima u Bihaću, da prijave svoje projekte i ideje te poboljšaju uslove življenja u ovoj lokalnoj zajednici.