Opasna online suicidalna igra prijeti djeci i u BiH

I djeca iz BiH izložena su videozapisima u kojima se pojavljuje suicidalna igrica "Momo".

Ova igrica ubacuje u videozapise na YouTube, poput animiranog filma "Pepa Prase" ili Fortnitea". Crtani film počne normalno, da bi se nakon nekog vremena pokazao animirani lik strašne ženske osobe s izbuljenim očima koji govori djetetu da će ga ubiti ako se ne poreže po ruci ili nozi.

Brojni roditelji u BiH su putem društvenih mreža objavili upozorenje jer su se njihova djeca uplašila te neka čak ne smiju više uzeti mobitel  i imaju noćne more. Pogotovo je to slučaj kod manje djece od četiri ili pet godina.

U Velikoj Britaniji se prije nekoliko dana pojavila mnogo strašnija verzija ove igrice, gdje Momo traži od djece da upale plin ili da pronađu i uzmu tablete.

Izazov Momo navodno je povezan sa smrti dvoje djece te potiče mlade da sebi naude, a u nekim slučajevima čak i oduzmu život.

Zbog toga su škole počele izdavati upozorenja na svojim internet-stranicama i društvenim medijima tvrdeći da su ih kontaktirale stotine zabrinutih roditelja.

Jedan od videozapisa počinje nevino, kao početak crtanog filma, a ubrzo se pretvara u izmijenjenu verziju s nasiljem i uvredljivim jezikom, kako prenosi avaz.