Općina Bužim ove godine dodijelila 58 stipendija

U maloj sali Centra za kulturu, sport i informisanje upriličeno je svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju studenata koji su na konkursu Općine Bužim ostvarili pravo na stipendiju za akademsku 2017/2018. godinu.

Ove godine dodijeljeno je ukupno 58 stipendija u  iznosu od 800,00 KM. Prije potpisivanja ugovora studentima i njihovim roditeljima obratili su se predsjedavajući OV Bužim Safet Ljubijankić, dopresjedavajuća OV Bužim dr. Indira Bosnić i  Šefica službe za opću upravu i društvene djelatnosti Elvira Muratović.

- “Uvjeren sam da će planirani iznos za ovogodišnje stipendije u iznosu od 800,00 KM bar djelimično olakšati studiranje, ali i doprinijeti tome da stipendisti općine Bužim postižu što bolje rezultate u nastavku svog studiranja. Kao i svih prethodnih godina i naredne godine će općina stipendirati svoje studente i u to ime svim ovogodišnjim dobitnicima stipendija i njihovim roditeljima želim čestitati“, istakao je predsjedavajući OV Bužim, Safet Ljubijankić.

Ova stipendija će dobro doći svim dobitnicima i olakšati im studenski život, a njihovo mišljenje je da ovaj iznos treba povećati, s obzirom na velike troškove, koje iziskuje studij.