Opet gorila šuma u Velikoj Kladuši- 95 pacijenata u Hitnoj

ff

Servisne informacije, petak, 05. august 2022. godine

Trafopodručje Todorovo 1 trenutno je bez jedne faze u elektronapajanju. Kvar bi trebao biti saniran danas. Zbog planskih radova Podružnice “Elektrodistribucije” Bihać na elektroenergetskim objektima, trafopodručje Čaglica 2 biće bez električne energije danas od 08:00 do 15:00h.

– Prema informaciji iz JKP „Vodovod i kanalizacija“, isporuka pitke vode je uredna.

95 pacijenata obratilo se za pomoć Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša, a jedan je upućen na dalje liječenje. Dežurne su bile doktorice Samra Alibegić i Aida Dedić.

– Službenici Policijske stanice Velika Kladuša bilježe jedno narušavanje javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih lica. Krivičnih djela nema evidentiranih.

– Jednu intervenciju imala je Vatrogasna jedinica. Prema riječima dežurnog Sadikovića, radilo se o zapaljenju njive u Šumatcu. Intervencija je trajala od 12.25h do 16.25h.

Zvuk dobrog starog rock&rolla stiže večeras na scenu na Trgu mladih u Velikoj Kladuši! Svoje najveće hitove ali i hitove sa aktuelnog albuma donosi legendarni bend Zabranjeno Pušenje! Početak je u 21.00h! Budite i vi dio „Kladuškog ljeta 2022“.

Dani vikenda su pred nama, pa je jutros frekventno na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini.

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) zbog izvođenja neophodnih radova danas se obustavlja saobraćaj od 10 do 11 i od 13 do 14 sati. Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. U ostalom periodu saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar) i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

– Danas u BiH sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Najviša dnevna temperatura od 31 do 37°C.

Izrazito visoke temperature, uz stalni priliv toplijeg zraka, hroničnim bolesnicima će praviti probleme velikim dijelom dana. Neophodno je provoditi mjere zaštite od vrućine i UV zračenja, maksimalno reducirati boravak na otvorenom i postupati u skladu sa preporukama savjetodavnih službi. Moguće su meteopatske reakcije u vidu iscrpljenosti, dekoncentracije, promjene raspoloženja.

 

Izvor: Cazin.net/ RVK

foto: cazin\arhiv