Opozicija u Banjoj Luci za večeras najavila velike proteste

.
U Banjoj Luci će večeras biti održani protesti opozicije zbog rezultata izbora. Oni i dalje tvrde da je kandidatkinja za predsjednicu RS-a Jelena Trivić brutalno pokradena, a jučer su CIK-u predali zahtjev za ponovno brojanje glasova.

Protestna šetnja će krenuti u 18 sati ispred parka Mladen Stojanović, a završit će na Trgu Krajine gdje su u 19 sati planirani govori opozicionara. Sve o protestima pratite na portalu Klix.ba odakle će izvještavati naš reporter.

Oni ističu da je ovo narodni protest, a ne stranački te da je cilj sačuvati instituciju predsjednika RS-a od zloupotreba.

Nakon što su sagledali izborne rezultate, tvrde da su pokradeni u Zvorniku, ali i Doboju s obzirom na veliku razliku u glasovima. Također su otkrili da na nekim mjestima Trivić nema nijedan glas, uključujući i selo iz kojeg je njena porodica, a za koje je utvrđeno da su njeni glasovi pogrešno upisani drugom kandidatu.

S druge strane vladajuća koalicija negoduje zbog najavljenog protesta i smatraju da opozicionari žele izazvati krizu u RS-u.

Nakon 95 posto prebrojanih, Milorad Dodik ima 281.369 glasova, a Jelena Trivić 252.603.