Opozicija u RS ne miruje: I Vukanović se oglasio uputivši poziv SNSD-u

Traže da se javnosti Republike Srpske objelodani "tajni dokument o putu BiH prema NATO-u"

Zamjenik predsjednika PDP-a Nenad Vuković ponovo zahtijeva da se objelodani javnosti Republike Srpske tajni dokument o putu BiH prema NATO-u i dostavi u NSRS na razmatranje. On kaže da su sumnje PDP-a očigledno opravdane, te da je želja SNSD-a za fotelje u Sarajevu i vlast na nivou BiH bila opsesivna, toliko da su bili u stanju pristati na sve što niko do sada nije iz Republike Srpske.

- Očekujem da će građani Republike Srpske "kazniti" SNSD jer oni nisu dobili povjerenje birača na izborima za tajno kretanje BiH prema NATO-u. SNSD-ov Izvršni komitet zamišlja da je Centralni komitet bivše države te da može servirati narodu sve što zamisli. Mi im poručujemo da niko nije dobro politički prošao ko je na taj način potcjenjivao narod. Nevjerovatno je koliko nedosljednu politiku vodi SNSD i koliko smo preokreta vidjeli u prethodnih dvadesetak godina sa nevještim obrazloženjima - rekao je Vukanović.  

On je istakao da postavlja jasno pitanje gdje je sada srpsko jedinstvo na važnim pitanjima na nivou BiH na koje su "neiskreno pozivani" i ko je bio konsultiran za ovu najvažniju temu u poslijeratnom periodu za RS. Vukanović ističe kako je očigledno iz izjava poslednjih nekoliko dana da su konsultirane "one ambasade zbog kojih opoziciju optužuju godinama", ali kako izgleda da upravo "SNSD tamo ide po pamet i po stavove što je nedavno i potvrdio njihov strateški partner Bakir Izetbegović". 

- Puno puta smo čuli do sada da se stavovi RS moraju kreirati u NSRS, te da se oni koji su na BiH nivou moraju stalno vraćati u NSRS po mišljenje, ali izgleda da to, nažalost, ne važi za SNSD - zaključio je Vuković.