Oprez vozačima zbog smanjene vidljivosti i odrona zemlje

v.kladuša

Servisne informacije za protekla 24 sata.

Jednu saobraćajnu nezgodu evidentirala je velikokladuška Policijska stanica. U ovoj nezgodi jedno lice je zadobilo teže tjelesne povrede, usljed kojih je kasnije preminulo.

U prethodna 24 sata Vatrogasna jedinica Velika Kladuša nije intervenisala, saznajemo od dežurnog vatrogasca Galijaševića.

77 pacijenata zatražilo je pomoć Hitne službe Doma zdravlja.  Dežurni doktori bili su Amra Zulić i Samra Alibegić. Na dalje liječenje uputćena su dva pacijenta.

Na području velikokladuške općine isporuka električne energije je stabilna. Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

od 09:30 do 10:30 sati trafopodručje: Šumatac 1,

od 13:00 do 14:00 sati trafopodručje: Mala Kladuša 1.

Planiranom dinamikom ovog jutra se odvijaju isporuka pitke vode i odvoz smeća i održavanje gradske čistoće.

Prema informacijama iz BIHAMK-a, kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a izuzetak su putevi na jugu zemlje gdje se saobraća po suhom kolovozu. Jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost, a pažnju skrećemo i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Maljevac – Velika Kladuša i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Danas se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme povremeno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. U Hercegovini jutro sunčano uz postepen porast naoblake tokom dana, što poslije podne može usloviti pljuskove i grmljavinu. Dnevna temperatura od 16 do 22, na jugu od 24 do 29 °C.

Nastavlja se period relativno nepovoljnih biometeoroloških prilika, uslovljen nestabilnim vremenom i čestim pljuskovima. Ljudi osjetljivi na vremenske promjene tokom dana mogu biti lošije raspoloženi i osjećati manjak energije. Prema kraju dana, nepovoljna uticaj vremena će slabiti.