Opsjednut Kolindom: Šešelj opet najavljuje dolazak u Zagreb

Home

Opsjednut Kolindom: Šešelj opet najavljuje dolazak u Zagreb


Vojislav Šešelj, bivši osuđenik suda u Haagu, praktično se samopozvao kao gost kod predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Šešelj je u intervjuu za srbijanski Alo! rekao da s posjetom predsjednici u Zagreb čeka do trenutka kad u posjet Zagrebu krene srbijanski premijer Aleksandar Vučić.

"Kada Vučić krene, idem i ja, pa da vidimo kome će Kolinda veću pažnju da posveti.Kada se ja pojavim, njoj Vučić neće pasti na pamet", odgovorio je na direktno pitanje.

Šešelj je, inače, predsjednicom fasciniran još od "skandala s čokoladama" u Dubrovniku i predsjedničinih izjava o tome. Tada je rekao da će u Zagreb jednog dana doći kao predsjednik, spominjao je "šleper srpskih čokolada Kolindici".

Osim toga u intervjuu je opisivao kako provodi vrijeme dok čeka na drugostepenu presudu Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije.

Tužiteljstvo u Haagu tvrdilo je da je krivac za pokolje po Voćinu i u vukovarskoj bolnici u Hrvatskoj, zatim u BiH i za progone Hrvata u Vojvodini, no Šešelj je oslobođen, prenosi Express.hr

Šešelj je za Alo! rekao da cijelo ljeto nije išao nigdje, da je proveo u svom dvorištu, ponekad skočivši u bazen, ali da je radio i još nešto:

"Svaki dan sam radio na knjizi 'U Srebrenici se nije dogodio genocid'."

Potom je malo kukao da "ozbiljne knjige" izlaze u malim tiražima, od 300 do 500 komada, rijetko kad 1000, da bi potom nastavio o politici u svom stilu.

"Pokazao sam Haaškom tribunalu ko je gazda. Kosovo mora da se vrati u sastav Srbije..." i slične stvari iste razine.

 

(Izvor: Radiosarajevo)

Objavio: Pon, 04/09/2017 - 15:48

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top