Tuzlak optužen za cyber kriminal, nelegalno prodavao lijekove putem interneta

aasdf

Tužilac Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv 41-godišnjeg Borislava Draganića iz Tuzle zbog trgovine lijekovima sa elementima visokotehnološkog i cyber kriminala.

Kako je navedeno iz Tužilaštva BiH, optuženi se tereti da je u vremenskom periodu od 12. aprila 2015. godine do danas, suprotno odredbama Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima BiH neovlašteno nabavljao i prodavao lijekove čiji je promet zaštićenih nadležnih nadležnih institucija.

"Optuženi je, prema navodima optužnice, nabavljao lijekove i medicinska sredstva u Bijeljini te neovlašteno stavljao u promet putem korisničkog profila na internet oglasniku", naveli su iz tužilaštva BiH.

Policijski službenici Državne agencije za istraživanje i zaštitu BiH su u Bijeljini, prilikom pretresa, stana i ostalih prostorija koje koriste optuženi, pronašli i izuzeli veću količinu lijekova i medicinskih sredstava u svrhu dalje prodaje.

Zbog svega navedenog, optuženi se tereti da je počinio krivično djelo nedopuštena trgovina Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na dalje potvrđivanje.

Izvor: