Optužen za nasilje u porodici: Supruga s djecom morala pobjeći iz kuće, nasrnuo na punicu i policiju

.
Opirao se hapšenju i nanio tjelesne povrede policajcu

 

Okružno javno tužilaštvo u Doboju, nakon sprovedene istrage, podiglo je optužnicu protiv Džemala Karamehića (57), zbog u sticaju počinjenih krivičnih djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Produžen pritvor za još dva mjeseca

Optužnicu je potvrdio sudije za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Doboju. Optuženom je produžen pritvor za još dva mjeseca rješenjem vijeća sudija tog suda i traje do 05.10.2023.godine.

Optuženi se tereti da je u dužem vremenskom periodu, u porodičnoj kući u Doboju, nasiljem, drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrožavao spokojstvo i tjelesni integritet svoje supruge oštećene K.Š. i ostalih članova svoje porodice, te je dana 06.07.2023.godine po dolasku policijskih službenika radi postupanja po prijavi, silom spriječio službena lica u vršenju službene radnje lišenja slobode učinioca predmetnog krivičnog djela.

Prema navodima iz optužnice pomenuitog dana je oko 15, nakon što se dovep u alkoholisano stanje sa 1,72 promila aljohola u krvi došao u porodičnu kuću u kojoj zajedno boravi sa svojom suprugom K.Š. i njihovom zajedničkom, a u kojoj se tad nalazila i njegova punica Z., najprije prišao supruzi i sa istom započeo verbalnu raspravu u prisustvu djece govoreći joj: „Grobu jedan“.

- Te je udario ramenom i odgurnuo, zbog čega je Š. otišla u spavaću sobu i pozvala policiju, te je za njom išao i Džemal, govoreći joj: „Grobu jedan gdje mi je oružje“, nakon čega je oštećena zajedno sa djecom pobjegla iz kuće, a isti je nastavio da je verbalno vrijeđa, pa po silasku sa sprata kuće prišao svojoj punici S.Z. i istu verbalno vrijeđao, pa po dolasku policijskih službenika, radi postupanja po prijavi, oko 16sati, upućivao razne prijetnje policijskim službenicima Č.O. i S.N., govoreći im: „Ne možete vi meni ništa“, „U moje dvorište si došao“- navodi se u optužnici.

Silom se opirao hapšenju

Kada mu je policijski službenik Č.O. saopštio da je lišen slobode optuženi se silom opirao hapšenju, odnosno sprečavao službeno lice da izvrši službenu radnju.

- Policijskom službeniku S.N., koji ga je uhvatio za desnu ruku u namjeri da ga dovede u položaj za lišenje slobode, nanio je tjelesne povrede u vidu uvrtanja lijevog ručnog zgloba i oguljotina kože na desnoj podlaktici- stoji u optužnici